Wat is een virtuele server?

Bij een virtuele server heb je toegang tot je eigen server. Echter deze draait in een virtuele omgeving. Dat wil zeggen dat de hardware onafhankelijk is van jouw server en deze gedeeld wordt met meerdere virtuele servers. Iedereen zit echter in zijn eigen omgeving met een deel hardware specifiek toegekend aan deze server. Vanuit jouw oogpunt lijkt het alsof jouw eigen hardware in het rack is geplaatst.

Waarom een virtuele server?

Een virtuele server biedt vele voordelen:

  • Wanneer je website groeit kan je makkelijk de hardware uitbreiden om aan je eisen te voldoen. Meer processoren? Meer RAM? Grotere harde schijf? Geen enkel probleem, uitbreiden is voor DuSti maar een paar klikken en jouw website is opnieuw de racewagen die hij daarvoor was.
  • Makkelijk migreren. Stel, je wil een kopie van jouw server in een ander datacenter plaatsen. Door virtualisatie is het makkelijk om je server te klonen en elders terug te laten opstarten. Zelfs een volledige migratie van de server over het internet is mogelijk. Vandaag in België, morgen in Londen!
  • Upgrades op de achtergrond. Wanneer de host server (waar alles virtuele servers op draaien) geüpgraded worden, gaat dat voor jou onopgemerkt. De server wordt immers tijdelijk op een andere locatie geplaatst en na de upgrade netjes teruggezet. Zonder downtime.

Welke worden aangeboden?

DuSti biedt op dit moment enkel VPS op maat aan. Contacteer ons.

Het verschil met hosting?

Bij een klassieke hosting deelt U een stuk ruimte (uw webruimte) op een webserver. Bij een VPS hebt je je eigen server die je kan (laten) configureren naar jouw behoeftes. Zo ben je niet gebonden aan standaard instellingen